BIOCAD

ClientBIOCAD Biotechnology Company
Year2019
Size100 m² / 1,080 ft²
LocationDubai Science Park, UAE
TypeInterior fit-out, Commercial Office
ScopeDesign & Build – Interiors
Design byVerve Interior Decoration LLC
Built byVerve Interior Decoration LLC
Project ManagementVerve Interior Decoration LLC
Furniture byVerve Interior Decoration LLC

A Combined workstation in a confined square plot of 100 square metres is the design mandate. The desire to define an identity to the workspace is reflected in the material palette chosen. Flooring is paired to the colour code of the company’s logo, while the ceiling is striped with linear wooden slats all over. This brings a sense of continuity to the space maximizing the visuals

As for the space planning, the workstation is held in triple clusters to enhance the breathing space, cohabited with a huddle zone. The conference room is left apparent with floor to ceiling glazing ensuring perfect acoustics.

In long-term, we achieved a hyper-detailed planning without cramming all the requirements. The limited space is fully and effectively used.